tiistai 30. lokakuuta 2007

Blogin käyttö omassa opetuksessa

Kun tänään huomasin neljännen verkkotehtävän ilmestyneen, ilahtuneena havaitsin olleeni jo aikaani edellä ;) Perustin nimittäin jo pari viikkoa sitten blogin lääkelaskuasioita varten.

Olin tämän ePro-kurssin aluksi aika skeptinen blogien käytöstä opetuksessa. Omassa opetuksessa ei tullut mieleenkään, miten se minun opetukseeni sopisi. Mutta yhtäkkiä, kuin salama kirkkaalta taivaalta, pari viikkoa sitten välähti mieleeni, että kun pidän lääkelaskukokeita eri ryhmien ja eri vuosikurssien opiskelijoille noin 2-3 viikon välein ja koska niihin ei liity mitään "kokeenpalautustuntia", niin olisi mukavaa kommentoida joitakin tehtäviä, yleisimmin tehtyjä virheitä ym kokeeseen liittyviä asioita jälkeenpäin. Siispä perustin lääkelaskublogin, se löytyy osoitteesta

http://hatommi.blogspot.com/

ja siihen on linkki koulumme nettisivuilta.
En ole sen olemassaoloa vielä ehtinyt opiskelijoille mainostaa, mutta aion siitä mainita lääkelaskutuntien yhteydessä.

Blogia perustaessani mietin, laitanko tälle asialle oman erillisen blogin vai laitanko lääkelaskuasiat samaan blogiin kuin ePro-kurssin asiat. Marikaltakin asiaa kyselin ja erilliseen blogiin päädyimme. Kiitos Marikalle ohjeista:)

6 kommenttia:

Tiina Pennanen kirjoitti...

Hei Hanna, hyvä juttu :) Kirsti on jossain kommentissaan tuonut julki, että hänellä on useampi blogi ja hän on linkittänyt niitä. Tiina

Tiina Pennanen kirjoitti...

Hei Hanna!

Yritin hakea blogiasi tuolta Sotepon etusivulta, mutten löytänyt. Voisitko auttaa, kävisin mielelläni katsomassa.

Tiina

Hanna kirjoitti...

Se löytyy, kun menet kohtaan Opiskelijapalvelut - Lääkelaskukoeaikoja ja suoritussäännöt, niin siellä on linkki lääkelaskublogiin.
Mietin kyllä, mikä olisi sille paras paikka, onko sinulla ehdotuksia?

Merja Ojala kirjoitti...

Hei Hanna,

Hienoa, kun olet ottanut blogin heti "haltuun" ja opetuskäyttöön! Olen käynyt lääkelaskublogissasi ja ainakin itse löysin sen heti eli mielestäni se on oikeassa paikassa. Joko opiskelijat ovat löytäneet blogisi?

Tuo yhteisen palautteen anto blogin kautta on hyvä asia. Aika samoja ja samantapaisia virheitä opiskelijat varmaan tekevät.

Linkki lääkelaskuklinikalle on hyvä! Toivottavasti opiskelijat ymmärtävät käyttää sitäkin laskuja harjoitellessaan. Eikös se niin ole, että harjoitus tekee mestarin!

Pekka kirjoitti...

Olen itse vältellyt verkon käyttöä talousmatematiikan kurssilla: Tuntiläsnäolo korreloi selvästi kurssimenestyksen kanssa (tutkittu juttu ;).

Kirjoitin juuri blogiini etten aio talousmatematiikan kurssilla verkkoa tai blogeja käyttää.

Kävin vilkaisemassa lääkelaskublogiasi ja tajusin, että turhaan minä lähettelen toistuvasti sähköpostiviestejä liitteineen hylätyn saaneille (niitä on vuosien kuluessa kertynyt).

Ehkäpä perustan vastaavan infoblogin kuin sinäkin.
Kiitos ideasta!

Tiina Pennanen kirjoitti...

Hei Hanna!

Kävin katsomassa ja hyvin näyttää toimivan. Oletko jo mainostanut opiskelijoille... ajattelin vaan kun ei kommentteja ollut heiltä vielä tullut :)

Tiina