tiistai 27. marraskuuta 2007

Oppimisaihioista ja nettineuvotteluista

Nyt oli tullut linkki Tomi Jaakkolan luentomateriaaleihin ja kävinkin jo joitakin oppimisaihioita katsomassa. Niitä tuntuu olevan kovin paljon ja niihin perehtyminen vie tietysti oman aikansa. Miten sieltä sitten löytää omaan opetukseensa sopivia aihioita? Ei kai siinä auta muu kuin selata ja tutkia. Kaikki olivat englanninkielisiä ja se voi tietysti olla monille opiskelijoille kynnyskysymys. Toisaalta se olisi mitä parhainta integrointia kieliopintoihin. Varmaan monissa koulutusohjelmissa käytetäänkin paljon englanninkielistä materiaalia.

SameTime-neuvotteluohjelmaa emme ole ryhmässämme vielä kokeilleet. Huomenna ajattelin mennä vähän seuraamaan erään toisen ryhmän neuvottelua. Saa nähdä, miten se sujuu.

1 kommentti:

Pekka kirjoitti...

Samaan kieliongelmaan näytät sinäkin törmänneen. Voisi kai ajatella, ettei englanti matematiikan ja esim. tilaston opiskelussa olisi ylittämätön ongelma: eihän tarvittava sanasto kovin laaja ole. Toisaalta jo vaikeaksi koettu aihe ehkä mystifioituu vieraalla kielellä täysin.

Millaista oppimateriaalia käytät tilaston kursseillasi? Itse olen viime vuosina päätynyt käyttämään ainoastaan verkkomateriaalia, joskin olen suositellut opiskelijoille mitä tahansa tilaston perusteiden oppikirjaa oheislukemistoksi.

Eräs useimmin viime vuosien kursseilla käyttämäni (ehkäpä laittomasti, sivustolla ei ole käytöstä mainintaa ;) oppimisaihio on Oulun amkin verkkoaineistosta löytyvä Toolbookilla tehty tilaston peruskäsitteiden opetusohjelma, joka löytyy sivulta:
http://cc.oulu.fi/%7Elml/amkk/materia.htm

Kurssilla käyttämäni verkkomateriaalit löydät valinnalla opintojaksoseloste osoitteessa:
http://likka02.bf.spt.fi/tilasto

Muuta matematiikkaan ja tilasto-oppiin liittyvää esim.
http://www.malux.edu.helsinki.fi/malu/kirjasto/linkit/index.htm