torstai 29. marraskuuta 2007

Vielä nettineuvotteluista

Olin eilen seuraamassa SameTime-ohjelman testausta eräässä ePro-ryhmässä. Kovasti hankaluuksia näytti siinä olevan äänen kuulumisen kanssa. Tuli mieleeni, että kyllä tekniikan pitäisi toimia paljon varmemmin, jotta sitä voisi opiskelijoiden kanssa käyttää esim. ohjaustilanteissa. Jos ensimmäinen tunti menee siihen, että ihmetellään erilaisia asetuksia, niin eipä siinä aika eikä kärsivällisyys riitä. Mutta toivottavasti näistä alkuhankaluuksista päästään pikapuoliin. Pitääpä kokeilla ohjelmaa meidänkin ryhmässä.

2 kommenttia:

AJS kirjoitti...

Moi!
Kiinnitän huomiota vaistomaisesti näihin sametime-asioihin, kun olen sen kimpussa tuossa "pakertanut". Eli sametime toimii kyllä tällä hetkellä ok, mutta ongelmana ovatkin käyttäjien erityyppiset palomuuri-asetukset.
Palomuuriasetuksia on tällä hetkellä karkeasti jakaen kahta eri tyyppiä:
1) Yritys/koulumaailma, jossa ei yleensä ole sallittua tehdä mitään muuta selailla internettiä. Järjestelmänvalvojan on tehtävä koko organisaation palomuuriin "reikä" jotta esim. sametime pelaa. Tämä on suurin ongelma tällä hetkellä.
2) Kotikayttäjillä koneen virusohjelman palomuuri yleensä kysyy kun sametime-yhteyttä muodostetaan, että sallitaanko liikenne portin se ja se kautta. Kotikäyttäjillä esiintyy harvemmin ongelmia sametimen kanssa.

Tarkoitus on jatkossa että myös Sametime Audio eli Sametime-yhteyden ääni kulkee kuten normaali internet-liikenne. Toivon mukaan uuden palvelimen myötä päästäisiin tästä palomuuri-ongelmasta sametimen äänen osalta.

Terv. AnttiSuonpää

Tiina Pennanen kirjoitti...

Heippa,kun kokeilin tätä järjestelmää törmäsin juuri Hannan esittämiin ongelmiin... tällaiselle "tavalliselle opelle" ko. ongelman poistaminen saattaa olla ongelma eli on hyvä, jos ne saadaan päiväjärjestykseen :) Sillä mielestäni tämä on varsin hyödyllisen tuntuinen ja helposti kokeiluun/käyttöön otettavissa oleva menetelmä. Tiina